© PR - Henne Bloem

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen ACKC uit Almerk op het programma voor de korfballers van ckc Maassluis. Een ploeg uit de ruime middenmoot van de tweede klasse H, maar wel een die de laatste drie wedstrijden ongeslagen was. Het werd een rommelige wedstrijd, maar Maassluis boekte wel zonder al te veel moeite alweer de zesde overwinning van dit zaalseizoen: 7-15

ACKC – Maassluis 7-15 (5-8)
De thuisploeg had alle messen geslepen voor de wedstrijd tegen Maassluis en haalde alles uit de kast om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Vanaf het eerste fluitsignaal probeerde zowel publiek als spelers de wedstrijd op allerlei manieren te manipuleren, gelukkig liet de prima fluitende leidsman zich daar totaal niet door afleiden. De wedstrijd zelf was rommelig. Er werd aan beide kanten goed verdedigd en aanvallend werd er regelmatig de verkeerde keuze gemaakt, waardoor de eerste helft zich kenmerkte door veel eenschotsaanvallen en weinig doelpunten. Na twintig minuten stond het slechts 2-4, ruststand een magere 5-8.

De tweede helft speelde Maassluis wat makkelijker en werd voornamelijk de aanval van ACKC verder aan banden gelegd. De thuisploeg wist in de eerste tien minuten na rust nog twee keer te scoren en kwam daarmee direct op het eindtotaal. Zonder al te veel moeite speelde Maassluis de wedstrijd verder uit. Het grootste nieuws van de dag kwam uit Vlaardingen, waar OSC Kinderdijk had verslagen. Hierdoor staat Maassluis nu nog steviger aan kop met de volle winst uit zes duels, Merwede en ONDO volgen op vijf punten. Kinderdijk is gezakt naar een gedeelde vierde plaats, waar het samen met OSC zes punten heeft.

Tempo 2 – Maassluis 2 18-16
Bij Maassluis leek het er even op dat de derde overwinning van het seizoen in de maak was. Op bezoek bij concurrent Tempo stond Maassluis lange tijd op achterstand, maar wist dit halverwege de tweede helft knap om te buigen in een voorsprong van twee doelpunten. Daarna stokte de productie echter jammerlijk, waardoor Tempo alsnog dure punten pakte.