De Maassluise selectie kwam dit weekend in actie in het Zeeuwse Oost-Souburg tegen Fortis 1 en Fortis 2. Een weekend om snel te vergeten.

Fortis 1 – Maassluis 1

Maassluis staat met 3 punten uit 10 wedstrijden onderaan, met Kinderdijk 1 punt boven hen. Fortis, de opponent van afgelopen weekend, staat op een veilige vierde plaats. Maassluis heeft tot op heden 1 wedstrijd gewonnen op het veld, het slachtoffer was in september in het Wipperspark: Fortis. Maassluis reisde naar Zeeland af met in haar achterhoofd dat er weldegelijk punten te pakken zijn. Maar helaas werd het weer een wedstrijd als er al zoveel zijn geweest. De ploeg kwam te kort om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De leidsman hield de ploegen erg strak waardoor er veel duels werden afgefloten, daar waar Maassluis het juist moet hebben van de fysieke krachten. Helaas kan de ploeg dan niet omschakelen naar een ander speltype. Na een rommelige openingsfase stond het na 20 minuten 6-2 voor Fortis, Maassluis wist op slag voor rust terug te komen in de wedstrijd tot 7-6, echter was het Fortis die binnen 2 minuten de ruststand op 10-6 bracht. Via een stand van 12-7 werd de einduitslag 13-10. Na de wedstrijd werd duidelijk dat concurrent Kinderdijk gewonnen heeft van KOAG, hierdoor raakt Maassluis met nog 3 wedstrijden te gaan verder achterop en lijkt degradatie onafwendbaar. Doch is het reel dat Maassluis nog 4 punten pakt in de komende 3 wedstrijden, waardoor directe degradatie misschien nog ontlopen kan worden.

Fortis 2 – Maassluis 2

De runner-up Maassluis heeft haar wedstrijd ternauwernood gewonnen van Fortis 2. Het werd uiteindelijk 10-11. De koploper KCR wist haar wedstrijd ook te winnen waardoor het gat met de koploper 4 punten blijft. Het kampioenschap met bijbehorende promotie blijft in zicht, echter zal het goed spelende Maassluis in de komende wedstrijd moeten winnen van KCR en zal zij elders nóg een misstap moeten begaan.

KOAG A2 – Maassluis A1

Na het verlies van vorige week leek het kampioenschap al verkeken, maar na afgelopen zaterdag tegen concurrent KOAG A2 is het dit gedane zaak. De ploeg kwam met een eindstand van 16-4 bedrogen uit de wedstrijd. De achterstand is hierdoor opgelopen tot 6 punten.

Valto 3 – Maassluis 3

Na het kampioenschap in de zaal in de 2e klasse kan het team zich gaan opmaken voor het kampioenschap op het veld in de 3e klasse. De ploeg is alleen nog maar te achterhalen door Weidevogels 2. Dit is de eerstvolgende opponent voor dit sterrenassemblé, een gelijkspel is voldoende om de champagnekurken weer te laten knallen!