© CK - Dit is korfballet voor twee heren

Het eerste team van c.kc.c Maassluis heeft afgelopen zaterdag op eenvoudige wijze de volgende twee punten aan haar totaal kunnen toevoegen in de wedstrijd tegen DVS’69. Maassluis 2 wist een knap punt te pakken tegen titelkandidaat Meervogels 2 in een zeer spannende wedstrijd.

Maassluis 1 – DVS ‘69 20-14
Maassluis 1 mocht zaterdag tegen de nummer laatst, DVS ’69, proberen om de ongeslagen status dit zaalseizoen te behouden. Het eerste doelpunt was een afstandsschot van Pascalle Harteveld, waarna Leon Kloppenburg de tweede goal op zijn naam kreeg. DVS wist, voornamelijk door het niet hoogstaande spel van Maassluis, gedurende de eerste helft bij te blijven en zette voor rust de stand zelfs op 1 verschil.
De tweede helft gaf Maassluis wat extra gas vanaf het eerste fluitsignaal en kon het door doelpunten van Niek Seesink (x2), Pascalle Harteveld (x2), Lisanne Mars en Henne Bloem, zes goals op rij maken, wat de moraal bij DVS wist te breken. DVS was niet bij machte om het Maassluis ook maar enigszins moeilijk te maken en zo kon er eenvoudig uitgelopen worden naar een 20-14 eindstand, waarmee Maassluis 1 ongeslagen met veertien punten uit zeven wedstrijden ‘Herbstmeister’ is.

Maassluis 2 – Meervogels 2 14-14
Tegen de nummer 2 in de poule was het vandaag een wedstrijd waar niks te verliezen viel voor Maassluis 2. Na een 1-4 achterstand bleven de Maassluise reserves de gehele wedstrijd op een gat van 1 à 2 goals achter, en wist het pas eind tweede helft op gelijke hoogte te komen.In een zinderende laatste minuut waarin het gelijk, achter, wederom weer gelijk kwam en er zelfs nog winstmogelijkheden waren, eindigde de wedstrijd verdiend in 14-14.