© Mark van Buren zorgde met twee late treffers voor de overwinning van Maassluis 2

De eeuwige harde wind in Zeeland zou de reden van de titel van dit stuk kunnen zijn, niets is echter minder waar. Maassluis kwam er simpelweg niet aan te pas tegen de koploper van de eerste klasse F; Swift was een paar maatjes te groot. De reserves van Maassluis deden het een stuk beter. Uit bij Albatros werd een prima overwinning geboekt, waardoor er een plek op ranglijst geklommen werd.

Swift – Maassluis 22-9 (12-3).

De wedstrijd met koploper Swift werd vol vertrouwen aangevangen, maar voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen kon het volledige strijdplan de prullenbak in. Na vijf minuten stond het Maassluise vlaggenschip al met 4-0 achter, een kwartier later een alleszeggende 9-1 en bij rust was de wedstrijd al gespeeld. De tweede helft was dan ook niet meer dan een formaliteit.

Het is zaak voor de ploeg van André Verbaas om aankomende zaterdag uit het welbekende ‘andere vaatje te tappen’. Dan komt de concurrent in de strijd tegen degradatie op bezoek. Kinderdijk staat in de competitie op de laatste plaats, Maassluis één punt en één plaats hoger.

Albatros 3 – Maassluis 2 9-11 (7-4).

Maassluis 2 begon goed aan de wedstrijd tegen het derde team van Albatros, kwam tweemaal op voorsprong en speelde vervolgens tot aan de twintigste minuut een gelijk opgaande wedstrijd. Daarna sloeg Albatros een gaatje van drie en hield deze marge vast tot aan de thee. Na de rust kroop Maassluis langzaam richting de thuisploeg tot het uiteindelijk, wederom in de twintigste minuut, op gelijke hoogte kwam. Nu was het de beurt aan Maassluis om via Mark van Buren een gaatje van twee te slaan, het beslissende gaatje. Maassluis 2 doet door de overwinning, en het verlies van Valto, uitstekende zaken en stijgt naar de tweede plek op de ranglijst, vier punten achter koploper KCR.