© PR - Offday voor MBV Green Eagles Heren 1

Binnenland heeft afgelopen zaterdag Green Eagles op een ruime nederlaag getrakteerd.

De Eagles moesten stellen zonder Danny Murray, die waarschijnlijk de rest van het seizoen is uitgeschakeld met een ernstige blessure, en Jeroen Derksen die vanwege coachverplichtingen niet mee kon doen. Stefan Kraaijeveld was echter weer terug van vakantie. De Eagles hebben het de laatste jaren moeilijk tegen het fysieke spel van Binnenland en dat was ook deze wedstrijd weer het geval. Direct vanaf het begin konden de Eagles aanvallend geen vuist maken tegen de pressie van Binnenland. Zo stond het na 8 minuten al 4-18 voor Binnenland. Hierna kwamen de Eagles terug tot 14-18 in de tweede minuut van het tweede kwart. Vervolgens liep Binnenland weer uit en konden de Eagles vanaf de vijfde minuut alleen nog vanaf de vrijeworpenlijn scoren. Ruststand was dan ook 27-46.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. De Eagles probeerden het wel maar het bal tempo lag aanvallend te laag en verdedigend speelde het te slap. Hierdoor werd het uiteindelijk een ruime 55-95 nederlaag. Kortom een wedstrijd om snel te vergeten. Topscoorder in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 13 punten.